PUI MARINAT LA GRĂTAR ȘI HUMMUS CU ZA`ATAR
15 septembrie 2023 in ReteteIngrediente:
500 g piept de pui
1/2 plic Rub cu zmeură și muștar V6BBQ
1 conservă năut
1/2 lămâie
2 căței de usturoi
Sare
Za`atar
Piri Piri
ulei de măsline
2 cuburi de gheață (opțional)
1. Prima dată am marinat pieptul de pui cu rub uscat V6BBQ. L-am impachetat în folie și l-am lăsat peste noapte la frigider (minim 2-3 ore).
2. Apoi l-am așezat pe grătar, indirect, într-o zonă fără jar dedesubt și am adăugat și câțiva peleți de afumare cu rozmarin. L-am copt încet pe grătar, aproximativ 15 minute pe fiecare parte, cu capacul grătarului închis.
3. Într-un robot am adăugat năutul fiert, doi căței de usturoi, tahini, ulei de măsline, zeama de lămâie, sare și două cuburi de gheață. Am mixat câteva minute până când am obținut o cremă fină.
4. Am așezat hummusul pe o farfurie, am adăugat ulei de măsline deasupra, za`atar și fulgi de piri piri !
Am servit pieptul de pui impreună cu hummus! A fost delicios!