Mirodenia de la Fuchs îmbogățește gustul acestui preparat, care este ușor de preparat și încântă papilele gustative cu o combinație armonioasă de arome.
Condimentarea băuturilor
16 January 2024 in CondimenteDe la cocktail-uri răcoritoare la băuturi calde și reconfortante, condimentele aduc o notă distinctivă și o profunzime surprinzătoare.
Scorțișoară adevărată sau scorțișoară Ceylon din Sri Lanka
08 November 2023 in CondimenteScorțișoara este un ingredient esențial în aproape toate amestecurile etnogastronomice importante.
Scortișoara Cassia și cumarina
07 November 2023 in CondimenteScorțișoara Cassia, sau scorțișoara chinezească este cel mai consumat tip de scorțișoară în Europa.
Negru, alb, verde, roșu: totul despre piper nigrum
25 August 2023 in CondimentePiperul, unul dintre cele mai populare și răspândite condimente, are mai multe variații, fiecare unică în felul ei.
Despre anason stelat: frumusețe și aromă remarcabilă
25 August 2023 in CondimenteAnasonul stelat, denumit și Illicium verum, este o fructă uscată provenită de la arborele veșnic verde al magnoliei.
Totul despre șofran - proprietăți și beneficii
11 January 2023 in CondimenteȘofranul are multiple beneficii pentru sănătate. Acesta conține antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor și la îmbunătățirea stării de sănătate. De asemenea, șofranul poate ajuta la reducerea inflamațiilor si a simptomelor de depresie.
Coriandru - Ce este, la ce se foloseste, cum arata si beneficii
11 January 2023 in CondimenteÎn culturile din întreaga lume, coriandrul este considerat un simbol al norocului și prosperității și este utilizat în diverse ceremonii și ritualuri.
Totul despre piper, condimentul cel mai popular din lume
22 September 2022 in CondimenteCondimentul care nu lipsește din nicio bucătărie din lume este cu siguranță piperul. Fie că este sub formă de boabe sau de pudră, transformă orice fel de mâncare, oferindu-i un gust picant delicios.
Totul despre Curry: Din ce se face și cum poate fi folosit în bucătărie
04 August 2022 in CondimenteAmestecul de condimente care poartă numele de curry poate oferi gusturi cu adevărat intense preparatelor. În funcție de tip, acestea pot fi mai mult sau mai puțin picante și pot avea diferite culori influențate de ingredientele din care este compus fiecare amestec. Fiind o compoziție de mai multe condimente, curry poate oferi mâncării atât un gust picant, cât și unele arome care fac din orice preparat un adevărat festin.
Descoperă aromele orientale: cele mai iubite reţete cu Garam Masala, Ras el Hanout şi pui Tandoori
12 July 2022 in CondimenteReţetele cu Garam Masala, Ras el Hanout şi cele de pui Tandoori sunt unele dintre cele mai populare din bucătăria indiană şi orientală. În ultimii ani, bucătăria internaţională a devenit din ce în ce mai apreciată în Europa, inclusiv în ţara noastră, datorită versatilităţii lor, dar şi datorită aromelor speciale ce oferă un gust unic preparatelor.
Despre condimente, Mix&Joy Valentine's Day Kit cu Jakob Hausmann
10 February 2021 in CondimenteCurcuma, anason, flori de lavanda, piper roz boabe, asmatui maruntit, cardamom intreg
Boabe de tonka
06 November 2020 in CondimenteAroma parfumată a boabelor de Tonka poate fi dobândită numai prin conservare în alcool și ulterior prin uscare și fermentare.